Horari: De dilluns a divendres de 9h-19h | Tèl: 977082464 | 678436973

El hogar funcional

Les persones grans o en situació de dependència es poden veure obligades a estar-se més temps a casa seva a causa de la manca de condicionament d’aquest entorn. Per evitar que això passi, cal assegurar que el lloc de residència sigui adequat i segur.

 

Una de les discapacitats que més persones pateixen és la del desplaçament; si tenim en compte aquesta dada, les portes i els passadissos tenen una transcendència inqüestionable, perquè ens permeten entrar, sortir i desplaçar-nos per casa.

Algunes de les característiques del disseny adequat dels passadissos són:

 

  • Amplada mínima 90 cm.
  • Cada 10 metres espais per poder canviar de sentit amb la cadira de rodes.
  • Sense obstacles.
  • Cantonades arrodonides.

 

Les portes també s’han d’adequar a la majoria de persones de la casa:

 

  • Portes exteriors: 1 m amplada mínima.
  • Portes interiors: 90 cm amplada mínima lliure de pas.
  • Les dues 2,20 m d’alçada mínima.
  • Manetes, poms i tiradors ergonòmics.

 

La llar és un entorn residencial que facilita les activitats del dia a dia de tothom. Això s’aconsegueix gràcies a una distribució apropiada de l’equipament (mobles, electrodomèstics), dels espais (altures, dimensions…) i dels elements (barres, agafadors, o per exemple, ajudes per a la banyera).

 

És aquí on busquem millorar la qualitat de vida i trobar una solució de conjunt que permeti satisfer les demandes d’accessibilitat.

En el cas d’un bany accessible, hem d’escollir productes estables i resistents com ara ajudes per a la banyera, que són l’ajuda perfecta per fer un bany de forma segura. Les barres de suport ofereixen seguretat en els moments d’higiene personal i més independència i comoditat; o els elevadors de WC, que són la solució perfecta per als postoperatoris de maluc o genoll, per a persones amb dificultats per seure o incorporar-se al inodor.

 

El dormitori és una altra de les habitacions que té una importància especial en el dia a dia, ja que hi desenvolupem diferents activitats com aixecar-nos, anar a dormir, canviar-nos la roba, dormir… Els llits articulats amb carro elevador aporten confort i seguretat als usuaris, gràcies a l’elevador del respatller i a l’elevador de les cames, que es plega a la zona dels genolls, i comoditat en la feina dels cuidadors, gràcies a l’altura variable del carro elevador. D’altra banda, els matalassos terapèutics per a pacients amb risc d’escares en redueixen l’aparició en determinades zones de suport i permeten més confort. El mobiliari, com una taula que faciliti menjar al llit o a la butaca de repòs, és un suport beneficiós durant un període de convalescència.

 

La varietat és molt àmplia i, per aquest motiu, creiem que el fet de fer un estudi previ dels hàbits de la persona té una importància vital, perquè cada llar té unes característiques concretes i hi conviuen persones amb necessitats específiques.

Close

Cart

No hi ha productes a la cistella.